een dwaaltocht door weer en wind

Zachtjes gaan de houten naaldjes, tikketakketikketak ~ Meditatie

Zachtjes gaan de houten naaldjes, tikketakketiketak ~ Meditatie http://www.warrelwater.nl

Meditatie. Innerlijke stilte. Zen. Ritme. In ieder organisme, in ieder mens zijn veel verschillende ritmes te onderscheiden, bijvoorbeeld de hartslag, de ademhaling en het slaapritme. Het aanbrengen van een extern ritme kan opzwepen of juist kalmeren. Denk aan een kind dat kalmeert wanneer een ouder hem draagt, met hem loopt, hem wiegt en de kalmerende werking van de hartslag van de ouder op het kind.

Ik vind het heerlijk rustgevend en meditatief om achter de pottenbakkers draaischijf te zitten. Met draaiende klei tussen je handen. Ik ben niet erg vaardig, maar dat doet niet af aan de werking.

Echter ’s avonds in de huiskamer is het ook heel fijn om te breien en te haken. Lekker makkelijk op de bank. Met goed materiaal.

Zo maakte ik een serie mutsen, helemaal zen, van heerlijk zachte, niet-prikkende merionowol. Ze zijn te koop in mijn Etsy-shop.

Zachtjes gaan de houten naaldjes, tikketakketiketak ~ Meditatie  http://www.warrelwater.nlZachtjes gaan de houten naaldjes, tikketakketiketak ~ Meditatie http://www.warrelwater.nlZachtjes gaan de houten naaldjes, tikketakketiketak ~ Meditatie http://www.warrelwater.nl

Mijn eigen kinderen hebben elk al teveel mutsen, en vorig jaar maakte ik een Oaked-muts voor mezelf van prachtige malabrigo-wol. Ik heb hem misschien een keer opgehad vanwege de warme winter. Hopelijk deze winter!

Op Pinterest ben ik ook te vinden, bijvoorbeeld met het borden m e d i t a t i e, k n i t en c r o c h e t. Kom eens gezellig op bezoek!

Zachtjes gaan de houten naaldjes, tikketakketiketak ~ Meditatie http://www.warrelwater.nlZachtjes gaan de houten naaldjes, tikketakketiketak ~ Meditatie http://www.warrelwater.nlZachtjes gaan de houten naaldjes, tikketakketiketak ~ Meditatie http://www.warrelwater.nl

Meditation, Zen, rhythm. Knitting is my zen. I knitted a whole lot of hats. They are for sale in my Etsyshop. I also am on Pinterest. Visit me there?

 

RelatedPost

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge