een dwaaltocht door weer en wind

Groen in huis ~ Green house

groen in huis - green house  http://www.warrelwater.nl

Sinds ik als student op kamers woonde heb ik planten in huis. Het lukt me ook redelijk goed om ze in leven te houden. Liefst heel grote planten. Van deze had ik er altijd twee. Prachtige planten vind ik het. Ze lekten echter water vanaf de bladeren en onze houten vloer vond dat niet leuk. Toen hebben we ze weggegeven.

Sinds we kinderen hebben die we aardig goed in leven weten te houden, hadden we nog maar een plant over. Die stamt nog uit mijn studententijd en houdt het dus al zeker vijftien jaar uit. Hij is heel makkelijk. Slaapt door en heeft heel weinig voeding nodig. Braaf kind.

Sinds pinterest zijn intrede in mijn leven deed, begint het weer te kriebelen. Ik mis het groen in huis. We hebben even gewacht want we hebben een saboteur in huis. Toen de saboteur twee jaar werd durfden we het wel aan.

En warempel. Hij laat de planten redelijk met rust. Heel af en toe voert hij bladeren aan de duplokrokodil of aan de subwoofer. Die wordt heel regelmatig gevoederd en is een echte alleseter. Hij eet houten eieren, duploblokken, wasknijpers, crackers, rozijnen en bestek.

Planten water geven is ook erg leuk. In dit geval mag het water in de gieter en daarna in de pot. Dat is geen probleem. Verder is water iets dat vrij gelaten moet worden. Water houdt niet van hokjes en gevangenschap. Laat me vrij, laat me vrij! Ik wil VLIEGEN! En daar geeft de saboteur ALTIJD gehoor aan. Meerdere keren per dag. Want hij is erg gevoelig. Kan niet tegen onrecht.

En zo werd ons huis weer groen. Mag nog best wat groener, maar dat komt nog. Ik zou nog graag een badkamerplant willen, een plant op het nachtkastje, een op het aanrecht…. Waar niet?

Een tijd geleden is een deel van de planten door de kinderen in potten gezet. En we hebben natuurlijk ook onze kiembakjes in de vensterbank, waar nu basilicumkiemen en taugékiemen groeien.

Ik ben er mee in mijn nopjes, ons groenere huis…

We always have had plants in our house. We managed to let them live. Then we had kids and managed to keep them alive. And now, when our youngest turned two, we brought a little more green in our house. And I love it…

groen in huis - green house  http://www.warrelwater.nl

Herken je de foto?

 

groen in huis - green house http://www.warrelwater.nlgroen in huis - green house http://www.warrelwater.nlgroen in huis - green house http://www.warrelwater.nlgroen in huis - green house http://www.warrelwater.nlgroen in huis - green house http://www.warrelwater.nl

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge