een dwaaltocht door weer en wind

Haar op je tanden en je benen

 

Haar op je tanden  http://www.warrelwater.nl

Toen ik in de laatste les van het schooljaar, met een groep (volwassen) studentes genoot van een brunch ter afsluiting van een jaar hard werken, spraken we over een ongebruikelijk onderwerp. Voor in de klas dan.

Het onderwerp zelf was niet erg ongebruikelijk voor vrouwen van deze leeftijd. Want of course ging het over mannen. Nu blijkt het zo te zijn dat sommige vrouwen houden van harige mannen, au naturel. Hoe hariger, hoe beter. Dat lijkt sowieso een hernieuwde ontdekking te zijn. History repeats itself.

En, andere vrouwen houden van zeer gladde, glibberige mannen. Overal kaal. En gespierd. Dan denk ik, en dat kon ik met mijn wijsheid van jaren en in mijn rol als kennisoverbrenger ook wel verkondigen: dan heb je dus die kale, helemaal zonder haar, gladde, glibberman met een boel spieren. Die man die uren per week kwijt is aan scheren en waxen en pompen. Gezellig?

Je begrijpt, ik houd meer van harige mannen.

En wat mij ook nog opviel. Terzijde, trend harige mannen: de meeste jonge vrouwen vinden dat maar niets. Trend vegetariër/ veganist: in de meeste klassen is er geen te bekennen. Kort door de bocht, ligt misschien aan andere zaken, buiten de leeftijd. Maar om mijn punt te maken…

Dat brengt me dan tot de volgende ongefundeerde conclusie: de ietsje oudere vrouw (als in 30-40) zet de trend. Nou dat is toch wel weer fijn.

Overal lijkt de geschiedenis zich te herhalen. Harigheid. Ook bij vrouwen. Ik kan me er wel in vinden. Niet perse zoals in de zestiger en zeventiger jaren, als feminist. Want kom, daar ben ik te lui voor. Want dan heeft het meer te maken met het maken van een statement. Wat dat statement dan precies is, daar heb ik me niet helemaal in verdiept. Maar het zal iets zijn als: als je jezelf onthaart doe je dat om jezelf mooi te maken voor een man. Of: wees jezelf. In dat tweede kan ik me wel vinden overigens. Maar roep gerust waar het nog meer over gaat, het oksel- en beenhaarstatement, ik wil het graag weten.

Dus zo, uit luiheid en de drang om uit onlogische rare hokjes te stappen, ben ik nu ietsje hariger. Niet erg schokkend aangezien mijn beenharen geen oerwoud vormen en ook blond zijn. Het maakt dus geen statement, al zou ik het willen. En zou ik het willen? Mijn lang-bruin-oerwoud-been tussen de liftdeuren steken? Ik zou het wel willen, maar dan zou ik wel opvallen. Daar houd ik dan weer niet zo van.

Haar op je tanden  http://www.warrelwater.nl

 

RelatedPost

1 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge