een dwaaltocht door weer en wind

De rol van de grimeur ~ eigenaardig contact

De rol van de grimeur ~ eigenaardig contact http://www.warrelwater.nl

Van make-up houd ik niet. Althans, niet op mijn gezicht. Ook niet op andermans gezicht. Waar dan wel op, roept dat wellicht op? Daar zal ik eens over nadenken, dat kan ook interessant artikel opleveren.

 Van grime, als in toneelgrime, als in gegrimeerd om in andermans huid te kruipen, ja! Daar houd ik wel van. Toegegeven, ik vind het leuker om aan te brengen dan om opgebracht te krijgen.

Het is een bijzondere vorm van contact, het grimeren.

de rol van de grimeur- eigenaardig contact  http://www.warrelwater.nl/blog

Daar zit een mens voor mij, iemand die ik niet ‘goed’ ken. Niet goed, daarmee bedoel ik: niet op een gangbare wijze. Nee, ik ken niet zijn huis, zijn vrouw, zijn kinderen. Ik weet niet wat hij het liefst eet, ik ken niet zijn zorgen. Maar ik zie zijn zenuwen, ik mag heel dicht bij komen, ik mag hem aanraken, ik ken zijn manier van contact maken, zijn ademhaling, zijn tics en de kleur van zijn ogen. Na een tijdje ben ik onzichtbaar. Want eerst is het heus spannend om gegrimeerd te worden, kan je je voorstellen. Die vrouw die je gezicht aanraakt, dat is niet alledaags. Na een beetje uitleg, geruststelling en vaak niet eens een naam, dan went dat snel…

Want dan, ja, dan besta ik bijna niet meer. Ik kijk en ik hoor en ik voel en ik kneed en ik teken en ik smeer en ik beweeg me onzichtbaar in zijn persoonlijke ruimte. Ik kan alles zien, alles ruiken, horen en aanraken zonder dat ik daar echt ben. Ja ik ben er wel echt, maar bijna niet.

De stille observant, op microniveau, binnengekomen waar de buitenstaander normaal niet binnenkomt.

Die observant in mij, die vindt dat heerlijk. De tekenaar in mij vindt dit ook prachtig. En die twee ben ik dan ook voornamelijk op dat moment.

Mogelijk gemaakt door de rol van de grimeur. Want stel dat ik mij zo gedroeg buiten de rol van de grimeur, en ik zat zowat bij ‘hem’ op schoot, tja dan voelde dat opeens knap ongemakkelijk.

De rol van de grimeur- eigenaardig contact  http://www.warrelwater.nl/blog

RelatedPost

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge