een dwaaltocht door weer en wind

Adventschallenge

adventschallenge  http://www.warrelwater.nl

Adventus. Komst. Advent is de periode van vier weken voor kerst. Het is een periode van voorbereiding, verwachting, hoop. We vieren met kerst de geboorte van Jezus Christus, de Emanuel, God met ons.

Linda van het blog Mamaliefde heeft een adventschallege georganseerd. Een challenge waarin bewustwording centraal staat. De challenge heeft vier thema’s, elke week een. Wie maar wil kan zich bij deze challenge aansluiten. Dat leek mij een goed idee. Bewustwording, bewust bezig zijn met mijn omgeving en mezelf, dat is eigenlijk altijd belangrijk. In de adventstijd, aansluitend bij het stilstaan bij een betere goede wereld.

Ik kwam de challenge tegen op het blog van Webkim. Zij doet ook mee aan de Adventchallenge, alsook vele anderen. Zie ook de facebookgroep.

Advent begon voor mij gisterenavond in de Buitenkerk in Kampen bij het Adventsconcert van Kavóca & the Coventry Singers. Het was een mooi concert, er werd prachtig gezongen en gemusiceerd.

De Adventchallenge begon vorige week al. De eerste challenge staat in het teken van minimalisme en weggeven en luidt:  Verzamel iedere dag een voorwerp waar je niets meer mee doet. En geef deze weg.

Ik sloot wat later aan bij de Adventschallenge. Wij deden het volgende:

Adventschallenge  http://www.warrelwater.nl

We bakten twee heerlijke chocoladecakes met frambozen en gaven er een mee aan een vriendinnetje van onze dochter.

Adventschallenge http://www.warrelwater.nl

Een opruimsessie van de voorraadkast leverde een pakket op voor de lokale voedselbank.

Adventschallenge http://www.warrelwater.nl

De school van onze dochter doet mee aan actie schoenmaatjes van Edukans. We hebben de doos al aardig gevuld.

Omdat we vast en zeker nog veel meer over hebben om weg te geven aan anderen, blijven we dit nog even doen.

De challenge voor aankomende week is: Deze week denken we aan onszelf, even tot rust komen voor de decemberstress helemaal losbarst. Iedere dag gaan we iets voor onszelf doen. Wat dat is, is helemaal aan jou zelf. Dit kan op heel veel manieren. Denk eens aan heel vroeg naar bed, een dag super gezond eten, een flinke wandeling maken, bezoekje aan de sportschool, een uur lang me-time in bad. Het maakt niet uit hoe je het doet. Als je er maar ‘beter’ van wordt.

Ach, dat klinkt ook niet verkeerd. Het zal wel een uitdaging worden, is mijn eerste gedachte. Anderzijds: het kan een combinatie zijn van extra dingen doen voor mezelf en bewust zien wat ik al doe. Volgende week plaats ik een update van de tweede challenge.

 

RelatedPost

6 Comments

  1. Marijke

    Wij vieren op deze manier Sinterklaas met de familie. Iedereen zoekt 5 mooie dingen in huis waar je of niets meer mee doet of wat je wel weg wilt geven. We doen een spel en aan het einde van de avond gaat iedereen met 5 leuke ‘ nieuwe’ dingetjes weer naar huis. Bewust bezig met duurzaamheid.. Geeft een goed gevoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge