een dwaaltocht door weer en wind

Adventschallenge week 2 ~ De kleine reus

adventschallenge http://www.warrelwater.nl

Adventus. Komst. Advent is de periode van vier weken voor kerst. Het is een periode van voorbereiding, verwachting, hoop. We vieren met kerst de geboorte van Jezus Christus, de Emanuel, God met ons.

Linda van het blog Mamaliefde heeft een adventschallege georganseerd. Een challenge waarin bewustwording centraal staat. De challenge heeft vier thema’s, elke week een. Wie maar wil kan zich bij deze challenge aansluiten. Dat leek mij een goed idee. Bewustwording, bewust bezig zijn met mijn omgeving en mezelf, dat is eigenlijk altijd belangrijk. In de adventstijd, aansluitend bij het stilstaan bij een betere goede wereld. Ik kwam de challenge tegen op het blog van Webkim. Zij doet ook mee aan de Adventchallenge, alsook vele anderen. Zie ook de facebookgroep.

De challenge voor deze week is: Deze week denken we aan onszelf, even tot rust komen voor de decemberstress helemaal losbarst. Iedere dag gaan we iets voor onszelf doen. Wat dat is, is helemaal aan jou zelf. Dit kan op heel veel manieren. Denk eens aan heel vroeg naar bed, een dag super gezond eten, een flinke wandeling maken, bezoekje aan de sportschool, een uur lang me-time in bad. Het maakt niet uit hoe je het doet. Als je er maar ‘beter’ van wordt.

Zo. Confronterend. Al een jaar heb ik een bon in de keukenlade liggen voor de schoonheidsspecialiste. Het plan was natuurlijk om dan nu eindelijk eens een afspraak te maken. Maar nee. Niet gedaan. Ik wilde in bad. Niet gedaan. Wel regelmatig gedoucht trouwens (voor het geval de open deur nog iets verder open moet). Blijkbaar laat ik me lekker opslokken.

Opgeslokt door de goedaardige reus die het dagelijks leven heet (in Sinterklaastijd).

Eerder schreef ik al over de subjectiviteit van klein en groot. Een reus…. Wat maakt een reus reusachtig….? Vanmorgen vond ik deze kleine reus op straat. Een kleine Warrelwater reus… Toeval?

adventschallenge http://www.warrelwater.nl

Die kleine reus stop je zo even in je zak in plaats van dat je dat andere beest op je rug hijst, er de hele dag mee rond zeult en bezwijkt onder zijn gewicht.

adventschallenge  http://www.warrelwater.nladventschallenge  http://www.warrelwater.nl

Wat ik wel deed deze week:

adventschallenge  http://www.warrelwater.nl

Ik kocht voor mezelf het boek ‘Weten van (h)eerlijk eten’ van Rineke Dijkinga en ben begonnen met nog wat gezonder eten.

adventschallenge  http://www.warrelwater.nl

Een spencer breien. Ik was een paar weken geleden begonnen aan een spencer voor onze zoon. Echter na een keer uithalen, wordt hij nog steeds veel te groot. Dus nu wordt het een jurk voor onze dochter, want hij valt ook lang blijkt. Ehm. Ook leuk. De jurk is bijna af, op een paar boordjes na.

adventschallenge  http://www.warrelwater.nladventschallenge  http://www.warrelwater.nl

Ook werkte ik aan mijn site. Ik implementeerde een plugin die de items van mijn Etsyshop op een pagina op mijn site zet. Wanneer je op een item klikt, linkt het door naar Etsy. Het is sowieso al heel leuk om zoveel te leren over hoe je een website kan maken en uitbreiden!

De challenge van week 3 heeft het thema ‘geluk’. Wat is jouw persoonlijk geluk? Wat maakt jouw happy? Waar ben jij dankbaar voor?

De terugblik op de eerste week van de adventschallenge vind je hier.

 

RelatedPost

2 Comments

  1. Pingback: Adventschallenge – week 2 en 3 | Eveline's Secret Gifts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge