een dwaaltocht door weer en wind

Leeuw ~ Zen-zien-tekenen

Zen-zien-tekenen

Een oefening in het waarnemen, in aandacht geven; alsook een oefening in het tekenen. Door je aandacht te richten op een voorwerp, een mens, jouw omgeving en echt te kijken naar wat je ziet, richt je volledige aandacht. Je tekent daadwerkelijk wat je ziet. Niet dat wat je denkt te zien, nee, je volgt met je pen je oog. Je ziet niet alleen met je ogen. Je ziet, je verplaatst je in je onderwerp, beweegt als het ware mee en beweegt letterlijk je pen (potlood, penseel, of wat je maar vasthoudt). Je kijkt daarbij naar jouw onderwerp (en bent haast het voorwerp) en niet of nauwelijks naar je papier.

 

Hoewel deze leeuw niet naar het leven getekend is… en ook niet op papier. Ik heb hem getekend met de app Tayasui Sketches op de tablet. Het programma werkt erg fijn. Je tekent met je vingers op het scherm en kunt verschillende ‘gereedschappen’ kiezen.

 

De leeuw

Rustig en beheerst met geweldige kracht en precisie…

Zij doet me denken aan de boeken van Jean Marie Auel, de serie Aardkinderen. Als ik die serie vijf keer gelezen heb, is het weinig. Misschien is het er weer tijd voor.

leeuw- zen-zien-tekenen http://www.warrelwater.nl/blog

Deze post is niet gesponsord.

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge