een dwaaltocht door weer en wind

De af-maak-tekening ~ Associatief tekenen ~ Kindervermaak

afmaak tekening - associatief tekenen - kindervermaak http://www.warrelwater.nl

Meestal heb ik niet zoveel geduld, tijd en/ of interesse om de krant of een tijdschrift te lezen. Ik scan ze wel altijd even door op zoek naar mooie plaatjes. Want die plaatjes, daar kan je weer allerlei leuke dingen mee doen, vind ik. Ik verzamel vaak zonder doel, gewoon, omdat het ‘mooi’ is en later wel van pas komt, vast en zeker. Zo niet, dan gaat het weer weg (hoopt mijn man).

Laatst schreef ik al het stuk ‘conformerend kalmerend kleuren’, over kleurplaten. Wat ik veeeel leuker vind, is associatief tekenen. Dat kan op heel veel manieren. Op het moment gebruiken we vaak de ‘af-maak-tekening’. Dan kan ik fijn een paar plaatjes een doel in hun leven geven en de kinderen kunnen hun fantasie kwijt. Dubbel plezier.

Zo fijn als je wordt bevestigd in een illusie (‘zie het is echt heel nuttig en uiterst waardevol dat ik al 10 jaar dat bakje van de chinees met al die plaatjes bewaar omdat-het-heus-wel-ooit-van-pas-komt’).

Het is heel simpel (simpel is belangrijk):

Knip of scheur delen van afbeeldingen uit en plak ze op een papier. Wij gebruiken vaak A3 formaat, maar A4 kan ook prima. Gebruik niet de hele afbeelding, want dan is er niets meer bij te fantaseren. Zet de potloden, het krijt, de verf en/ of de stiften klaar en de kinderen kunnen aan het werk. Overigens is dit ook uitstekend grote-mensen-vermaak, want het is (ik dring mijn waarheid even op) heel leuk om zelf ook een tekening af te maken. Dan krijgt jouw fantasie ook eens een kans. Dat is erg gezond.

Je mag ook gerust mijn af-maak-tekeningen gebruiken, dan print je ze gewoon uit. Veel plezier met verzamelen en tekenen!

Oh ja, op Pinterest heb ik een bord ‘kids activities’. Kom gerust eens rondneuzen!

Om de afbeelding af te drukken: klik met de rechtermuisknop en kies: opslaan als bestand (en dan printen).

 

afmaak tekening - associatief tekenen - kindervermaak

afmaak tekening - associatief tekenen - kindervermaak  http://www.warrelwater.nlafmaak tekening - associatief tekenen - kindervermaakafmaak tekening - associatief tekenen - kindervermaakafmaak tekening - associatief tekenen - kindervermaak  http://www.warrelwater.nl

RelatedPost

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge