een dwaaltocht door weer en wind

Kringloop vondst ~ Gebladerte van glas

kringloopvondst - glazen gebladerte

 

Elke week, ofwel, bijna elke week, maken we met het hele gezin een tripje naar de lokale kringloopwinkel. We brengen er van alles, want er is ook een milieustraat: oud papier, metaal, glas en ook spullen die een ander weer blij kunnen maken (en ons niet meer).

Hoewel ik moet bekennen dat we aan spullen vaak meer mee terug nemen dan dat we er heen brengen.

Terwijl de man des huizes de milieustraat doorloopt, loop ik alvast naar binnen met onze dochter naast me en onze zoon op de arm. Hoewel, op de arm, dat gaat natuurlijk niet altijd meer, want wanneer je twee jaar bent wil je graag je benen gebruiken. Ook wil je dan graag je handen gebruiken en dat levert soms wat problemen op in een kringloopwinkel. Tja, dat nemen we maar voor lief.

 

Mijn route… want ja die heb ik; ik zou liever zeggen dat ik die niet heb, want willekeur levert toch veel meer op? Daar komen we een andere keer op terug.

Mijn route, ik loop mijn route, terwijl we de kinderen verdelen (en ja het zijn er maar twee – kan je mooi verdelen). De route beginnen we bij het kinderspeelgoed. Onze dochter krijgt 50 cent zakgeld per week, wat ze veelal spaart. Ze bekijkt al het afgedankte speelgoed uiterst zorgvuldig en beslist vandaag dat ze wel wat zal kopen: een jip en janneke- serviesje van keramiek. Daarna kijken we bij de schoenen waar ik vooral mijn ogen open houd voor gymschoentjes. Die zijn vaak nog heel netjes, kunnen in de wasmachine en kosten bijna niets in vergelijking met nieuwe. Een paar weken geleden vond ik er een paar prachtige zo-goed-als-nieuwe wollen, groene sloffen van Giesswein. Ik zweer bij Giesswein, dus ik was erg in mijn nopjes.

 

Mijn man loopt trouwens een heel andere route, waarvan ik niet de precieze details weet, nu ik erover nadenk. In ieder geval zet hij koers naar de meubelafdeling en de afdeling waar allerlei buizen, gereedschappen, rubberen en houten, niet te definiëren voorwerpen te vinden zijn. Dat terzijde.

 

De route vervolgend lopen we snel langs de kleren, waar ik snel een visuele scan maak. We gaan door naar het handwerkschap. Laatst vond ik nieuwe (niet stinkende, wat namelijk wel vaak zo is) wol. Ook zoek ik naar vintage knoopjes voor de gehaakte kraagjes die ik maak. Vandaag vond ik een spintol! Ik kan niet spinnen, maar wil het wel kunnen. Door naar de ‘schatkamer’ waar naar inzicht van de medewerkers de mooiste spulletjes worden uitgestald. Door naar het servies en ander keukengerei.

 

En daar vond ik vier prachtige glazen schaaltjes, in de vorm van bladeren. Waarschijnlijk in massa geproduceerd in de jaren ’70. Geen idee, ik kan er niet achter komen. Maar hoe dan ook ben ik er helemaal wijs mee.

 

Kijk eens hoe mooi ze staan te zijn- heel fotogeniek.

kringloopvondst - glazen gebladerte

kringloopvondst - glazen gebladerte

kringloopvondst - glazen gebladerte

kringloopvondst - glazen gebladerte

 

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge