een dwaaltocht door weer en wind

Losse eindjes ~ wollen dekens

 

Losse eindjes - oude dekens http://www.warrelwater.nl

Losse eindjes. Daar ben ik best goed in. Een steekje los. Dat misschien ook wel. Ik werk meestal aan twintig zaken tegelijk. Ik vind er namelijk niets aan om in een keer iets af te maken. Dat gaat dan niet om het wel of niet afmaken, maar ik begin me onnoemelijk te vervelen. Saai saai saai. Dus ik werk door aan die twintig projecten, om de beurt. Waar ik maar zin in heb (of het moet iets zijn dat echt moet moet moet, dan doe ik het wel. Vooruit dan maar).

Nu is het (nog maar een dag) kerstvakantie. En ik ben losse eindjes aan het wegwerken. En ik ben nieuwe projecten aan het opstarten. O-oh…

Losse eindjes: ik ben begonnen aan allerlei konijnen. Ten eerste: wollen-deken-konijnen. Dat zijn konijnen die gemaakt zijn van mooie oude wollen dekens die ik overal en nergens vandaan haalde. Ik zie een deken. Ik krijg manische ideeen in mijn hoofd en tik nog een paar mooie dekens op de kop. In mijn hoofd liggen er, binnen een avond twintig prachtige wollen konijnen klaar. In de praktijk moeten alle wollen dekens, om de beurt, in de was. Dan duurt het natuurlijk eeuwen tot ze droog zijn. Kortom: dan ben je al een paar weken verder. Maar nu, er staan nu vier wollen konijnen, kant-en-klaar op de bank. En helaas nog eentje, bijna kant-en-klaar, op de naaitafel omdat de vulwol op is. Ssst…. los eindje…. Nog een idee voor een naam? Laat het weten!

losse eindjes - wollen dekens  http://www.warrelwater.nl

Mientje, een ander konijn, krijgt vanavond nog ogen en een neus. Los eindje vast geknoopt.

Wat is het dan met al die konijnen? Ben ik dol op konijnen. Nee. Zeker niet. Zzzzzzzeeker niet. Nee. Dus daar heb ik geen antwoord op. Fijn (konijn) nietwaar?

Er is ook nog een muis zonder neus. Die neus staat ook nog op de planning voor vanavond. Dol op muizen dan? Nee. Ook niet. De andere muis, Pleun 3, is wel af inmiddels.

losse eindjes - wollen dekens  http://www.warrelwater.nllosse eindjes - wollen dekens  http://www.warrelwater.nl

Er liggen nog een paar (nee zelfs drie denk ik)  ipad-hoezen te wachten op de laatste afwerking, praktisch af. Enzovoorttttttttt…

Nieuwe projecten: twee patronen in de maak. Als in: uitgetest en gefotografeerd. Nu nog netjes uitschrijven. En nog ideeën, gedachten, manische plannen.

Maar eerst…. hebben we de laatste avond en dag van de kerstvakantie nog. En dan komt het circus weer ‘in town’!

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge