een dwaaltocht door weer en wind

Over the hill ~ Ik schreef een haakpatroon voor warme winter collen!

Over the hill ~ Ik schreef een haakpatroon voor twee warme winter collen! http://www.warrelwater.nl

Zeg nou zelf. Haken. H a k e n. Wie haakt er nou. Waarom zou je willen haken? Haken. Dat is toch te suf voor woorden. Te suf zelfs zonder woorden. Zelfs je oma breide. Breien, ja dat is tenminste een kunst, een ambacht… Ook suf. Maar niet te voor woorden, of zonder woorden. Een beetje over the hill. Dat wel. Ben je dan juist kek (wacht maar, dit woord wordt nog irritanter…) of een beetje in een sleur geraakt?

Maar haken. Dat is zeker over the hill. So far over the hill dat ik je niet eens meer kan zien. Onder je gehaakte muts. Of shawl. Of col. Of onderbroek. Onderbroek, een gehaakte onderbroek! Die zie je ook heus wel eens langskomen op het www. Dat is dan weer bohemian hip denk ik. Als je die onderbroek tenminste short noemt en aandoet op het strand. Eens kijken hoe hip je nog bent als je met je hip gehaakte bohemian short de zee ingaat en dat je weer uit die zee komt met een zak water achterin je onderbroek en daarna vernikkelt van de kou omdat dat hippe ding noooooiiiit meer droog wordt.

Zo hip wil je gewoon niet zijn. Ik niet. Maar als je dan toch over the hill bent, al wegfietsend de horizon tegemoet, dan kan je het maar beter warm hebben, in dit weer. En, al is haken echt not done, het resultaat verraadt dat niet. Ja het resultaat kan verraden dat het note done is, wanneer je een bruin met oranje grannydeken om je nek knoopt. Maar dat wil je niet. Tenzij je een statement te maken hebt.

Over the hill ~ Ik schreef een haakpatroon voor twee warme winter collen! http://www.warrelwater.nlOver the hill ~ Ik schreef een haakpatroon voor twee warme winter collen!  http://www.warrelwater.nl

Je wilt dat het resultaat niet verraadt hoe suf het proces is. Dat doe je dan door een leuk haakpatroon te kiezen en kekke kleuren te combineren (niet bruin en oranje; hoewel sommigen van jullie can pull that off. Waarschijnlijk dat jij dan ook die gehaakte onderbroek met een zak water achterin eruit kan laten zien als een Karel Appel- Karel Appel?).

Je wilt dat jouw col het roddelcircuit op het schoolplein op gang brengt. Dat de andere moeders jaloers zijn op jouw huiselijke aanleg, jouw zorgzame kekke aard. Vooral als je er ook een voor al jouw kinderen haakt (in niet-matchende kleuren, kijk uit, waterzak ‘alert’).

Zo. Dat is toch een prachtige missie in deze kerstvakantie? Wees suf! Wees huiselijk! Wees kneuterig, kek, kleurig, zorgzaam en bovenal lekker warm in je nieuwe col….

De kekke haakpatronen vind je in mijn Etsy- winkeltje, hier en hier. Je mag ook gerust een berichtje achterlaten, dan komt het ook vast goed.

Een warme winter toegewenst!

Over the hill ~ Ik schreef een haakpatroon voor twee warme winter collen! http://www.warrelwater.nl  http://www.warrelwater.nlOver the hill ~ Ik schreef een haakpatroon voor twee warme winter collen! http://www.warrelwater.nladventschallenge week 3 - In het moment kijken

I have written two crochet patterns for winter cowls. You can find them in my Etsyshop!

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge