een dwaaltocht door weer en wind

Gezinspost! Een verjaardagskaart voor de jarige Job!

gezinspost- verjaardagskaart

Elke fuif en elk belangrijke gebeurtenis heeft een kaart nodig.

Denk aan:

de geboortekaart om een nieuw leven te verkondigen en te vieren,

de trouwkaart om een verbintenis tussen twee mensen aan te kondigen en te vieren, en

de rouwkaart om te vertellen dat er een einde is gekomen aan een leven en om samen afscheid te nemen.

Een kaart met een boodschap is een middel om mensen bij elkaar te brengen. Het geeft aandacht aan en doet recht aan de gebeurtenis, aan een leven.

Natuurlijk hebben we internet tegenwoordig. Een boodschap is net zo snel (sneller) via het web verspreid. Ook in orde; hoewel ik voorkeur geef aan de ‘echte’, als in ‘een-in-je-handen-vast-te-houden’, papieren kaart.

 

Ik hou van kaarten. Ik heb een grote bak met ansichtkaarten die ik van mijn leven niet meer ‘op’ gebruik. Die verzamel ik al jaaaren. Wanneer ik een mooie kaart tegenkom, dan heb ik altijd wel een gelegenheid in mijn hoofd waar ik hem voor denk te kunnen gebruiken.

 

Sinds de geboorte van onze kinderen maak ik elk jaar een verjaardagskaart voor ze. Ik zou willen zeggen dat dit begonnen is bij de geboortekaart, maar dat klopt niet helemaal. De kaart van onze dochter hebben we laten maken. De geboortekaart van onze zoon heb ik wel ontworpen en gemaakt, alsook de trouwkaart die ons huwelijk aankondigde en nog niet zo lang geleden had ik de eer om de foto voor de geboortekaart van het eerste kindje van mijn broer en zijn eega te maken. Daar zal ik later nog over schrijven.

 

Het is zo leuk om te maken, zo’n kaart. Proberen om de eigenheid van het kind of persoon te vangen en het design ontwerpen, is zo fijn om te doen. Ook maakt het dat ik steeds meer leer van adobe photoshop en illustrator, wat ook heel leuk is.

 

En deze keer kwam er een kaart voor onze jongste, die alweer twee (2!) jaar is geworden. Op vakantie schoot ik een paar mooie beelden van hem en zijn papa.

foto papa en zoon- geboortepost

foto papa en zoon- geboortepost

foto papa en zoon- geboortepost

En tada! De viering van een gebeurtenis, een leven, een feest.

‘Ikke ja-eg- ik TEE worden!’

gezinspost-verjaardagskaart

De genodigden ontvangen de papieren kaart nog in de bus 😉 .

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge