een dwaaltocht door weer en wind

Rubriek Geitenwollen jurk ~ Mimesis

Rubriek Geitenwollen jurk ~ Mimesis  http://www.warrelwater.nl/blog

Vanuit mijn mijmeringen ben ik vastbesloten. Jazeker, er komt een rubriek ‘geitenwollen jurk’. Geitenwollen jurk als in, spin je eigen huis met wormgaten en heb lichtjaren plezier. Geitenwollen jurk als in, als een schaap over de jurk springt, denken de andere schapen ‘mwha’.

Zo vond ik mezelf in een Zeeuwse sterrennacht badend in mijn amateurstatus, liggend in het vochtige gras, tussen de konijnenkeutels, naast het windscherm. Ofwel privacyscherm. Ofwel introvertenscherm.

Terwijl het fototoestel op mijn voorhoofd gefixeerd lag en ik mijn lichaam in een staat van onnoemelijke onbeweeglijkheid probeerde te brengen, dreven de wolken boven mij voorbij en zoog mijn camera Cassiopeia zo naar binnen. Floep.

En opeens nam mijn lijf een status van onwaarneembaarheid aan. Het was slechts latent aanwezig. Latent naast de tent. Een mimesis opgang brengend met het omringende gras en de vochtige klei, onderwijl badend in het maanlicht, lag ik inwendig te grinniken. Ik proestte zowat een sterrenregen.

En terwijl de buurman met zijn tandenborstel op een meter passeerde was ik o n z i c h t b a a r , versmolten met mijn omgeving.

Zen en geitenwollen jurk.

rubriek geiten wollen jurk - mimesis  http://www.warrelwater.nl/blog

 

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge